vrg. 200016. Je wist niet beter en hebt familie leden laten cremeren en nu weet je dat het fout is, moet je zoiets ook weer goed maken?


Antwoord:

1) Het is niet de bedoeling dat de mens in angst leeft. Het gaat erom of de mens de bereidheid heeft om geestelijk te ontwaken. Deze vragensteller(ster) is na het lezen over crematie waarschijnlijk gaan denken, anders gaan denken dan voorheen. Nu zou dit niet meer voorkomen omdat hij/zij nu bewust is van de vreselijke gevolgen, die er aan crematie kleven. Ook wij hebben wel eens met een rood hoofd van schaamte bepaalde passages uit de boeken gelezen en zo zal het iedereen vergaan, die voor het eerst met deze boeken in aanraking komt. Aan de mens de vrije keus om het zich eigen te maken en het in het vervolg anders te doen. Maar als de ander, die door de mens wordt gewaarschuwd voor iets het toch doet, is dat één en al de verantwoordelijkheid van die mens.

In de nabije toekomst zullen wij een artikel plaatsen, dat handelt over, waarom begraven beter is dan cremeren. De Meesters van Gene Zijde kunnen u geestelijk wetenschappelijk bewijzen, waarom zij niets liever willen dan dat crematie van de aardbodem verdwijnt.