vrg. 200032. er is geen dood
gen2:7 en de mens werd een levende ziel,geeft hier aan,dat de mens een levende ziel is,zoals een student medicijnen ooit een dokter werd en het nadien nog steeds is.
jer2:34 Ook zijn in uw zomen de bloedsporen gevonden van de zielen der onschuldige armen.dit bewijst dat een ziel bloed heeft.
lev7:18 en de ziel die er van eet....,bewijst dat zielen eten.
eze18:4 de ziel die zondigt die zal sterven.bewijst dat een ziel kan sterven.
rom3:23 want allen hebben gezondigd.....,geeft aan dat elke ziel zal sterven.zie ook pre3:19
christus heeft ons eenmalig een opstanding beloofd waar wij ons mogen bewijzen in zijn 1000 jarige rijk.die dan niet tot volmaaktheid gebracht willen worden zullen zelfs de tweede dood sterven die onherroepelijk is.zie openbaring20:14-15
er is dus geen hel voor ons alleen een tijdelijk niets tot wij weer ontwaken voor die laatste tweede kans.overigens gaat hier de dag gods aan vooraf die enkelen zullen overleven , mat24:22, waar staat dat god die dagen van verdrukking zal verkorten,opdat nog enig vlees gered mag en zal worden.


Antwoord:

1) Met liefdevolle respect voor de vraagsteller het volgende: In onze vaste pagina: "Hoe moeten wij denken" en op andere momenten, hebben we steeds weer aangegeven, dat de boeken van Jozef Rulof een totaal andere manier van denken vergen. We moeten denken vanuit het Hiernamaals naar de Aarde toe. Echter, ga je vergelijkingen maken met, in dit geval de Bijbel, dan kom je er nooit uit. Daarnaast waren de bijbelschrijvers onbewust en konden derhalve niet weten hoe het werkelijk in elkaar zat. De theologische faculteiten zijn daarom ook onbewuste faculteiten omdat zij, die deze studie doen een God bestuderen, die door onbewuste bijbelschrijvers is neergezet. U zult zien, dat als u bereid bent om de bijbel los te laten en daarmee geen vergelijkingen meer te maken, het u allemaal zeer duidelijk zal worden. Het is niet mogelijk om bewustzijn met onbewustzijn te vergelijken. U zult ongetwijfeld niet de enige zijn die denkt vanuit het bestaande. Heel veel mensen zullen als zodanig de boeken van Jozef Rulof lezen. Aan al die mensen willen wij het volgende advies geven: Draai het eens om. Daarmee bedoelen wij; lees de boeken met een open geest en vergelijk dan eens met het bestaande. U zult ongetwijfeld voor verrassingen komen te staan.