vrg. 200037. Dat ik begraven wil worden staat al vast, maar niet met mijn organen, is dit een goede zaak?


Antwoord:

1) Jozef Rulof heeft tal van "Vraag-en-antwoord"-avonden gegeven voor mensen die zijn boeken lazen. En elke avond zat de zaal vol. En van de vragen die gesteld werd was, of het geven van het hoornvlies aan een blinde goed was.
Hij stelde die vraag aan de mensen die in de zaal zaten en iedereen zei "Ja, ik doe het". Dan komt het antwoord van meester Zelanus, die zegt: "Ik doe het, indien de mens met mijn licht goed doet. liefde is, dus door mijn licht het leven kan en wil dienen, geen stukken en brokken slaat, niet snauwend is, niet moordt, want dat alles is mogelijk"....... "Zou ik iemand licht geven, en met en door mijn licht doet die mens kwaad, dan loop ik in de sferen rond met ellende. Juist die persoonlijkheid doet het en daar zit ik aan vast.......
Daarnaast zegt hij, dat ieder mens dit voor zichzelf moet weten, maar dat hij slechts de geestelijke werkelijkheid heeft gegeven.
Dit antwoord slaat uiteraard niet alleen op het afstaan van een hoornvlies voor een blinde, maar ook op het afstaan van andere organen voor transplantatie.